Strony

6 mar 2015

Zupa jarzynowa z ravioli i szpinakiem


Włoskie smaki to jedne z moich ulubionych.
Robiłam już kilka dań w tym zupy z 
tortellini więc teraz przyszła pora na ravioli.

Składniki dla 4 osób:
250g ravioli z grzybami i serem ricotta
3 średnie marchewki
1 mała cebula
3 łodygi selera naciowego
100g świeżego szpinaku baby
1 L bulionu warzywnego
sól, pieprz
tymianek
50g parmezanu do posypania

W garnku o grubym dnie rozgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę,
 cienkie plasterki marchewki oraz selera.
Dodać trochę tymianku. Smażyć aż warzywa
trochę zmiękną (ok. 4-5 minut). Wlać bulion.
Zagotować i wrzucić ravioli. Zmniejszyć gaz
i gotować aż pierożki będą  miękkie ok. 10 minut.
 Pięć minut przed końcem dodać szpinak.
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać 
posypaną parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz