Strony

15 kwi 2014

Mini babeczki z kajmakiem i orzechami


Bywając u mojej koleżanki zawsze zajadam się
mini babeczkami z karmelem, które kupuje
ona w pobliskiej cukierni. Postanowiłam
zrobić je w domu. Właściwie nie jest
to przepis bo korzystałam z gotowych
produktów ale jeśli macie ochotę możecie
wszystko wykonać od podstaw.
Mnie zależało żeby babeczki były rozmiaru
mini a takimi foremkami nie dysponuję.

Składniki:
1 opakowanie gotowych mini babeczek (ok. 30 sztuk)
1 puszka kajmaku (ok. 460g)
ok. 1/2 słoiczka kwaśnego dżemu
orzechy włoskie do posypania

Na spód każdej babeczki nałożyć po ok.1
łyżeczce dżemu. Na dżem wyłożyć kajmak
(można go wycisnąć przez rękaw cukierniczy).
Wierzch posypać drobno pokrojonymi orzechami.


3 komentarze: