Strony

16 lut 2014

Skrzydełka kurze z ananasem


Skrzydełka piekłam jakiś czas temu na imprezę
dla młodzieży. Wyszły podobno smaczne więc
postanowiłam zrobić je tym razem dla siebie:)

Składniki:
1,5 kg skrzydełek z kurczaka

Składniki na marynatę:
1 szklanka soku z ananasa (z puszki)
1 szklanka soku pomarańczowego ( z kartonu)
1/3 szklanki sosu sojowego
1/3 szklanki brązowego cukru
1/4 szklanki oleju
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka mielonego imbiru

Skrzydełka umyć i odciąć końcówki.
W misce wymieszać wszystkie
składniki marynaty. Włożyć do niej
mięso i zostawić w lodówce na całą noc.
Piec je razem z marynatą w 180 stopniach przez
1 godzinę. Można dodać do pieczenia pokrojone
kawałki ananasa, które nam zostaną w puszce.

4 komentarze: