Strony

19 kwi 2013

Ryba w jogurtowym sosie


Bardzo lubię łososia i na dzisiejszy obiad zakupiłam dzwonki.
Zamiast upiec je tradycyjnie w folii wpadłam na pomysł, 
żeby zrobić nieco inaczej bo w sosie. Wyszło pysznie:)

Składniki dla 2 osób:
2 dzwonki z łososia (mogą być filety
z łososia lub innej ryby)
1 opakowanie jogurtu naturalnego 165g
1/2 małej czerwonej cebuli
posiekany szczypiorek
posiekany koperek
sól, pieprz
cytryna

Rybę przyprawić solą i pieprzem. 
Lekko skropić sokiem z cytryny.
Naczynie żaroodporne posmarować lekko oliwą.
Włożyć rybę.Jogurt zmieszać z pokrojoną cebulą, 
szczypiorkiem i koperkiem (u mnie z braku bez:)
Polać rybę i wstawić do nagrzanego do 200 stopni
piekarnika na ok. 10-13 minut.
Po tym czasie rybę przykryć folią aluminiową
i piec jeszcze około 5-10 minut.

1 komentarz: